hr en
  • change the contrast
  • change the font

Odobren prvi referendum na zahtjev građana u Hrvatskoj

17592 10200623418896708 224471232 n

Ministarstvo uprave je danas (27.3.2013.) donijelo odluku o ispunjenju pretpostavki za odrzavanje referenduma o apartmanizaciji Srđa. Time je odobren prvi referendum na zahtjev građana u Hrvatskoj.

Podsjećamo pritom da se još jutros, na osnovu pritisaka investitora Golf razvoja, spekuliralo o tome je li referendumsko pitanje zakonito. Kada se jedan projekt 6 godina agresivno reklamira kao što je to radio Razvoj golf d.o.o., i kada se uz svo tako uloženo vrijeme i novac ne uspije uvjeriti građane u njegove koristi, onda je izvjesno da takvih koristi niti nema i da su nedopustivi pritisci na građane i njihove izabrane predstavnike jedini način da se takav projekt progura. Zahtjev investitora da osobno provjeri podatke svakog potpisanog građanina je neprihvatljivo zastrašivanje i otkriva pravo lice Golf razvoja u odnosu prema građanima te procedurama i institucijama ove države.

Pozivamo Gradsko Vijeće Grada Dubrovnika da svoju posljednju sjednicu prije raspuštanja održi u vrijeme koje će omogućiti održavanje referenduma zajedno s lokalnim izborima. Smatramo da je to jedino razumno s obzirom da bi u suprotnom građani Dubrovnika morali izlaziti na biračka mjesta čak do četiri puta u samo mjesec dana- za europske izbore, za referendum, za lokalne izbore te za drugi krug izbora za gradonačelnika. Ujedno bio bi to jasan iskaz volje da se čuje volja građana jer održavanje referenduma zajedno s lokalnim izborima može značajno olakšati restriktivni uvjet nadpolovične izlaznosti za uspjeh referenduma.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.