hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Odobren prvi referendum na zahtjev građana u Hrvatskoj

17592 10200623418896708 224471232 n

Ministarstvo uprave je danas (27.3.2013.) donijelo odluku o ispunjenju pretpostavki za odrzavanje referenduma o apartmanizaciji Srđa. Time je odobren prvi referendum na zahtjev građana u Hrvatskoj.

Podsjećamo pritom da se još jutros, na osnovu pritisaka investitora Golf razvoja, spekuliralo o tome je li referendumsko pitanje zakonito. Kada se jedan projekt 6 godina agresivno reklamira kao što je to radio Razvoj golf d.o.o., i kada se uz svo tako uloženo vrijeme i novac ne uspije uvjeriti građane u njegove koristi, onda je izvjesno da takvih koristi niti nema i da su nedopustivi pritisci na građane i njihove izabrane predstavnike jedini način da se takav projekt progura. Zahtjev investitora da osobno provjeri podatke svakog potpisanog građanina je neprihvatljivo zastrašivanje i otkriva pravo lice Golf razvoja u odnosu prema građanima te procedurama i institucijama ove države.

Pozivamo Gradsko Vijeće Grada Dubrovnika da svoju posljednju sjednicu prije raspuštanja održi u vrijeme koje će omogućiti održavanje referenduma zajedno s lokalnim izborima. Smatramo da je to jedino razumno s obzirom da bi u suprotnom građani Dubrovnika morali izlaziti na biračka mjesta čak do četiri puta u samo mjesec dana- za europske izbore, za referendum, za lokalne izbore te za drugi krug izbora za gradonačelnika. Ujedno bio bi to jasan iskaz volje da se čuje volja građana jer održavanje referenduma zajedno s lokalnim izborima može značajno olakšati restriktivni uvjet nadpolovične izlaznosti za uspjeh referenduma.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.