hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Studija opet vraćena da doradu!

Janafv

Odbor za zaštitu Jadrana ponovno traži istupanje Vlade RH iz projekta Družba Adria

28.06.2005. održala se 2. sjednica Komisije za procjenu cjelovitosti i kvalitete Studije utjecaja na okoliš za projekt "Družba Adria". Iako je već po drugi put studija zbog svoje nekvalitete trebala biti odbačena, "Janafu" je omogućeno još nekoliko mjeseci za drugi po redu "popravni ispit". Činjenica da studija ni na ovom sastanku nije prihvaćena još je jedan uspjeh civilnog društva i znanstvenika koji već tri godine upozoravaju na štetnost ovog projekta i na njegove katastrofalne posljedice za okoliš i ekonomski razvoj Hrvatske.

Smatramo kako je dosadašnja stručna rasprava pokazala da projekt Družba Adria predstavlja neprihvatljivo velik rizik za Jadransko more, kao i za vode kopnenog, kraškog područja Hrvatske . Stoga zahtijevamo od Vlade Republike Hrvatske da istupi iz ovog projekta, kako je i bila najavljivala početkom ove godine.

ODBOR ZA ZAŠTITU JADRANA građanska je koordinacija koja okuplja udruge i ustanove, znanstvenike i stručnjake, javne poslenike, intelektualce, umjetnike i građane sa ciljem promocije održivog razvoja kao jedinog prihvatljivog načina gospodarenja Jadranom i pružanja javne podrške inicijativama i projektima koji su usmjereni na očuvanje ljepote i prirodne ravnoteže hrvatskog mora i priobalja.

Dokumenti

Priopćenje za medije - Odbora za zaštitu Jadrana

PDF 125 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.