hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Predavanje i okrugli stol o zaštiti pitke vode u kontekstu pridruživanja EU

Pipa

Zelena akcija vas poziva na predavanje i okrugli stol o zaštiti i nadzoru zdravstvene ispravnosti pitke vode u Hrvatskoj te promjenama do kojih bi u tom sustavu trebalo doći (ili su već nastupile) uslijed usklađivanja s relevantnim zakonodavstvom Europske unije. Predavanje se održava u ponedjeljak (9. svibnja), a okrugli stol u utorak (10. svibnja)...

Na predavanju i okruglom stolu pokušat ćemo dati odgovor na slijedeća pitanja:

  • Kakva je kvaliteta vode za piće u Hrvatskoj?
  • Mijenjaju li se, i kako, standardi i sustav nadzora zdravstvene ispravnosti i zaštite pitke vode u Hrvatskoj uslijed usklađivanja sa zakonodavstvom Europske unije?
  • Kakvo je stanje zaliha pitke vode u Hrvatskoj?
  • Koje su glavne prijetnje zalihama pitke vode u Hrvatskoj?
  • Kakvi su trendovi u pogledu prisutnosti pojedinih polutanata u vodotokovima, naročito u usporedbi s drugim zemljama EU.

Predavanje pod nazivom POLITIKE ZAŠTITE I NADZORA PITKE VODE U EUROPSKOJ UNIJI održat će se u PONEDJELJAK, 9. SVIBNJA, s početkom u 20:00 sati, u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu. Predavačica će biti gdja. Andrea Rechenburg s Instituta za  Higijenu i Javno zdravlje Sveučilišta u Bonnu (http://www.whocc-bonn.de/) koji je ujedno i suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za upravljanje vodama i komuniciranje rizika. Predavanje će biti na engleskom, uz osiguran simultani prijevod na Hrvatski.

Okrugli stol pod nazivom ZAŠTITA I NADZOR ZDRAVSTVENE ISPRAVNOSTI PITKE VODE U HRVATSKOJ – ŠTO NAM DONOSI PRISTUPANJE EUROPSKOJ UNIJI ? održat će se u utorak, 10. SVIBNJA, s početkom u 11:00, također u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvoristu). Govornici na okruglom stolu bit će :

  • Željko Dadić: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Odjel za kontrolu zdravstvene ispravnosti voda i vodoopskrbu
  • Ankica Senta, Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar
  • Andrea Rechenburg, Institut za Higijenu i Javno zdravlje Sveučilišta u Bonnu
  • Medju govornicima ocekujemo i predstavnika javne ustanove Hrvatske vode.

Predavanje i okrugli stol održavaju se u sklopu projekta Utjecaj hrvatskog pristupanja EU na zdravlje i okoliš kojeg financira Europska unija kroz program IPA INFO 2009.

Radujemo se vašem dolasku!

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.