hr en
  • change the contrast
  • change the font

Predavanje i okrugli stol o zaštiti pitke vode u kontekstu pridruživanja EU

Pipa

Zelena akcija vas poziva na predavanje i okrugli stol o zaštiti i nadzoru zdravstvene ispravnosti pitke vode u Hrvatskoj te promjenama do kojih bi u tom sustavu trebalo doći (ili su već nastupile) uslijed usklađivanja s relevantnim zakonodavstvom Europske unije. Predavanje se održava u ponedjeljak (9. svibnja), a okrugli stol u utorak (10. svibnja)...

Na predavanju i okruglom stolu pokušat ćemo dati odgovor na slijedeća pitanja:

  • Kakva je kvaliteta vode za piće u Hrvatskoj?
  • Mijenjaju li se, i kako, standardi i sustav nadzora zdravstvene ispravnosti i zaštite pitke vode u Hrvatskoj uslijed usklađivanja sa zakonodavstvom Europske unije?
  • Kakvo je stanje zaliha pitke vode u Hrvatskoj?
  • Koje su glavne prijetnje zalihama pitke vode u Hrvatskoj?
  • Kakvi su trendovi u pogledu prisutnosti pojedinih polutanata u vodotokovima, naročito u usporedbi s drugim zemljama EU.

Predavanje pod nazivom POLITIKE ZAŠTITE I NADZORA PITKE VODE U EUROPSKOJ UNIJI održat će se u PONEDJELJAK, 9. SVIBNJA, s početkom u 20:00 sati, u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu. Predavačica će biti gdja. Andrea Rechenburg s Instituta za  Higijenu i Javno zdravlje Sveučilišta u Bonnu (http://www.whocc-bonn.de/) koji je ujedno i suradni centar Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za upravljanje vodama i komuniciranje rizika. Predavanje će biti na engleskom, uz osiguran simultani prijevod na Hrvatski.

Okrugli stol pod nazivom ZAŠTITA I NADZOR ZDRAVSTVENE ISPRAVNOSTI PITKE VODE U HRVATSKOJ – ŠTO NAM DONOSI PRISTUPANJE EUROPSKOJ UNIJI ? održat će se u utorak, 10. SVIBNJA, s početkom u 11:00, također u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvoristu). Govornici na okruglom stolu bit će :

  • Željko Dadić: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Odjel za kontrolu zdravstvene ispravnosti voda i vodoopskrbu
  • Ankica Senta, Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar
  • Andrea Rechenburg, Institut za Higijenu i Javno zdravlje Sveučilišta u Bonnu
  • Medju govornicima ocekujemo i predstavnika javne ustanove Hrvatske vode.

Predavanje i okrugli stol održavaju se u sklopu projekta Utjecaj hrvatskog pristupanja EU na zdravlje i okoliš kojeg financira Europska unija kroz program IPA INFO 2009.

Radujemo se vašem dolasku!

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.