hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Predavanje i okrugli stol o pridruživanju EU i kontroli genetski modificiranih organizama u Hrvatskoj

Sep06 ecj ruling honey1

Zelena akcija Vas poziva na predavanje i okrugli stol koji će se baviti utjecajem koji bi pridruživanje Europskoj uniji trebalo imati na zakonodavstvo i praksu kontrole genetski modificiranih organizama u Hrvatskoj. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 16. siječnja, s početkom u 20:00 sati, a okrugli stol u utorak, 17. siječnja, s početkom u 11:00 sati. Više pročitajte u nastavku

Ponedjeljak, 16.1., 20:00 sati
Predavanje: Zakonodavstvo EU o genetski modificiranim organizmima – sadašnjost i perspektive za budućnost
Tema predavanja je zakonodavstvo Europske unije vezano uz GMO-e te izgledi za njegove eventualne promijene u budućnosti. Govorit će se i o nedavnoj odluci Europskog suda pravde u Luxembourgu prema kojoj će med kontaminiran GMO peludom morati biti posebno označen, što se smatra velikom pobjedom organizacija za zaštitu okoliša i moglo bi dovesti do daljnjeg postrožavanja legislative EU o GMO-ima. Predavačica će biti Mute Schimpf, voditeljica kampanje za hranu organizacije Friends of the Earth Europe. Predavanje se održava na engleskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski.

Utorak, 17.1., 11:00 sati
Okrugli stol: Što pristupanje EU znači za hrvatsku politiku prema GMO-ima
Hrvatsko Zakonodavstvo o GMO-ima jedno je od strožih u Europi, između ostalog i zahvaljujući kampanjama koje je u ne tako davnoj prošlosti provodila Zelena akcija. Kako bi pristupanje EU moglo utjecati na domaće zakonodavstvo i praksu vezanu uz kontrolu GMO-a saznajte na ovom okruglom stolu. Govornici na okruglom stolu bit će: Mute Schimpf (Friends of the Earth Europe), Jagoda Munić (Zelena akcija), Domagoj Šimić (Odbor za uvođenje GMO-a u okoliš pri Ministarstvu zdravstva) i Davor Percan (Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj).

Oba će se događanja održati u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu.

Predavanje i okrugli stol se dešavaju u sklopu projekta Utjecaj hrvatskog pridruživanja EU na zdravlje i okoliš kojeg financira Europska unija kroz program IPA INFO 2009. Ovaj projekt bavi se utjecajem pridruživanja Europskoj uniji (i, naročito, usklađivanja s zakonodavstvom EU) na one aspekte okoliša koji imaju direktan utjecaj na ljudsko zdravlje. Do sada su u sklopu projekta održana predavanja i okrugli stolovi o zaštiti zraka, zaštiti vode i zaštiti od buke, te predavanje o REACH regulativi koja se bavi kontrolom kemikalija.

Kontakt
Eugen Vuković, voditelj Info centra Zelene akcije, 099 314 9694, eugen@zelena-akcija.hr

Projekt “Utjecaj hrvatskog pridruživanja EU na zdravlje i okoliš” dešava se uz potporu Europske unije kroz program IPA INFO 2009. Za sadržaj ove najave odgovorna je Zelena akcija i ne predstavlja nužno stajalište Europske unije.

Dokumenti

Poziv na predavanje i okrugli stol o pridruživanju Europskoj uniji i kontroli genetski modificiranih organizama u Hrvatskoj (16. i 17.1.2012.)

PDF 182 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.