hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Postani ambasador-ica ponovne uporabe i osvoji vrijedne nagrade!

Srpanj web

U sklopu kampanje “Srpanj bez plastike”, Zelena akcija te poziva da u razdoblju od 6. do 27. srpnja uključiš u online akciju i postaneš ambasador_ica ponovne uporabe s počasnim certifikatom Zelene akcije!

Uputi mail svojem omiljenom ugostiteljskom objektu - koji još uvijek koristi jednokratnu plastiku (npr. plastične čaše ili papirnate čaše s plastičnim premazom i poklopcem) - i informiraj ga o štetnosti jednokratnih plastičnih predmeta i najboljoj alternativi!

U iščekivanju ambicioznog zakonodavstva, pozivamo sve kojima je stalo do sprječavanja zagađenja plastikom da uzmu stvar u svoje ruke i pridruže se osvješćivanju i informiranju ugostiteljskih objekata o ponovnoj uporabi kako bi što prije počeli raditi na rješenjima.

Naime, zakonske promjene dolaze sporo, a sama prisutnost jednokratnih plastičnih predmeta i nakon njihove zakonske zabrane i ograničenja potrošnje govori nam o nužnosti edukacija osoba na rukovodećim pozicijama u ugostiteljskom sektoru. 

Kao pojedinci i pojedinke na taj način pokazujemo da nam je stalo i do čistog okoliša, ali i do dobrih praksi ugostitelja.

Kako se uključiti?

Kako bi postao_la ambasador_ica ponovne uporabe, potrebno je sljedeće:

  • Preuzeti predložak maila (i u privitku na dnu stranice), kopirati predložak u tijelo maila (ili poruke na društvenim mrežama) te ga prilagoditi svojem ugostiteljskom objektu (ili smisliti svoj vlastiti sadržaj poruke, dok predložak može poslužiti kao inspiracija);
  • Preuzeti letak o štetnosti jednokratne plastike i ponovnoj uporabi (također u privitku);
  • Zakačiti letak u privitak poruke, poslati mail te nam dostaviti dokaz (snimka zaslona ili kopija elektroničke pošte u pdf-u) na adresu: za@zelena-akcija.hr, predmet: [Ambasador_ica ponovne uporabe];
  • Nakon što nam dostaviš dokaz o slanju, ulaziš u bubanj za nagradnu igru u kojoj svaki tjedan možeš osvojiti vrijedne nagrade koje će ti pomoći da smanjiš, odnosno u potpunosti izbaciš korištenje jednokratne plastike i promoviraš višekratno korištenje kao alternativno rješenje;
  • Prilikom slanja dokaza na mail adresu Zelene akcije, molimo te da u predmet napišeš svoje ime, a u tijelu maila svoje ime i informacije o ugostiteljskom objektu (ime i adresa).

Pažnja: svaki ugostiteljski objekt kojem je poslan mail / poruka računa se kao poseban ulazak u bubanj za nagrade, što znači da vam se šanse povećavaju slanjem svakog novog maila. 

Kako će to izgledati?

Online akcija trajat će tri tjedna i sastojat će se od tri kruga u kojima je moguće osvojiti vrijedne nagrade.

Svi koji su poslali mail i dostavili nam dokaz o tome na kraju svakog tjedna ulaze u bubanj za nagrade te će pobjednik_ca biti proglašen_a na kraju kruga u popodnevnim satima.

Paket nagrada uključuje termosicu, posudu i pribor za jelo, menstrualnu čašicu, paket aluminijskih slamki i silikonsku vrećicu za čuvanje hrane.

Na kraju akcije, 27. srpnja, svi sudionici_e mailom će zaprimiti počasni certifikat ambasadora_ice ponovne uporabe.

  • Prvi krug akcije počinje u utorak 6. srpnja i traje do utorka 12. srpnja u podne.
  • Drugi krug akcije počinje u srijedu 13. srpnja i trajat će do utorka 19. srpnja u podne.
  • Treći krug akcije počinje u srijedu 20. srpnja i trajat će do utorka 26. srpnja u podne.

Želimo ti sretno i bezplastično ljeto! Ako imaš bilo kakva pitanja, obrati nam se putem stranica društvenih mreža ili putem maila: ana@zelena-akcija.hr.

Dokumenti

Predložak maila za ugostiteljske objekte

PDF 8.01 KB

Letak: ponovna uporaba

PDF 1.33 MB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.