hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Nova tribina o „Plominu C“ – 29.03. svi na referendum!

Jučer su Zelena akcija, Greenpeace i Zelena Istra održali još jednu tribinu u sklopu kampanje za referendum o termoelektrani „Plomin C“ koji će se na području Labinštine održati u nedjelju 29.03. Većina prisutnih je zaključila kako je ovaj referendum prilika koja se ne smije propustiti te da je nužno potaknuti što veći broj građana da toga dana izađu na biračka mjesta i iskažu svoj stav o ovom projektu.

Na tribini je izlaganje održala Ana Musa, koordinatorica građanske inicijative „Pravo na zdrav život“ iz Ploča, koja je vodila kampanju protiv izgradnje termoelektrane u Pločama. Ta kampanja je rezultirala uspješnim referendumom na koji je izašlo preko 60% građana, od kojih se preko 90% izjasnilo protiv izgradnje termoelektrane na ugljen. Naglasila je da nikada nije kasno za zaustavljanje nekog štetnog projekta te kako odgovornost za ispravnu odluku leži na svakom pojedinom građaninu Labinštine.

Izlaganje je održala i Ana Kovačević iz udruge Žmergo iz Opatije, koja se nalazi na 30 km zračne udaljenosti od Plomina. Gđa. Kovaćević je istaknula da će Plomin C imati utjecaj i na građane Opatije i šire okolice, koji nemaju pravo sudjelovanja na predstojećem referendumu te je pozvala građane Labinštine da i u njihovo ime izađu na referendum i usprotive se realizaciji ovog štetnog projekta.

Većina prisutnih se složila kako je lokalna uprava na području Labinštine imala više prilika da raspiše savjetodavni referendum o termoelektrani Plomin C, što su mnogi građani i tražili. Na žalost, takvi zahtjevi do sada su redovno bili odbijani. Sada kada je referendum napokon raspisan, građanima Labinštine omogućeno je da izraze svoj stav što je prilika koju je nužno iskoristiti.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.