hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo
Featured img 820x304

Zelena akcija sudjeluje u kampanji 'NAUČIMO BITI VELIKI'

GOOD inicijativa je pokrenula javnu kampanju za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole pod nazivom „NAUČIMO BITI VELIKI“. Cilj kampanje je informirati o građanskom odgoju i obrazovanju te potaknuti odgovorno uključivanje svih ključnih aktera (učitelja i nastavnika, učenika i roditelja) u javnu raspravu kako bi u škole sustavno bio uveden kvalitetan Kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja.

PRIOPĆENJE -
Img 4296

Zelena akcija sudjelovala u organizaciji velikog prosvjeda podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi

Kao dio GOOD Inicijative za kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja Zelena akcija se uključila u organizaciju prosvjeda podrške stručnom timu za proces Cjelovite kurikularne reforme koji je zatražio razrješenje zbog pokušaja političkog preuzimanja stručnog procesa kurikularne reforme preko zaključaka saborskog Odbora za obrazovanje. Prosvjedi na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u još 11 hrvatskih gradova okupili su više od 40 000 ljudi koji su zatražili ostavku ministra Šustara i nastavak procesa .

PRIOPĆENJE -
Good inicijativa 600px

Zelena akcija uključila se u GOOD Inicijativu

Organizacije civilnog društva koje se bave neformalnim obrazovanjem i ljudskim pravima od 2008. godine okupljene su u Inicijativu koja se zalaže za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav (GOOD Inicijativa). Budući da se Zelena akcija kroz svoje dugogodišnje djelovanje zalaže i provodi brojne sastavnice građanskog odgoja i obrazovanja, uključili smo se u GOOD Inicijativu da zajedničkim djelovanjem s drugim udrugama doprinesemo kvalitetnom uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja u škole.

PRIOPĆENJE -
Disugradjani 820x533

Zelena akcija poslala komentare na nacrt programa Građanskog odgoja i obrazovanja

Kao dio GOOD inicijative izražavamo podršku uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja u škole budući da smo stajališta da država ima odgovornost osigurati uvjete za razvoj građanske kompetencije učenika kako bi oni mogli biti aktivni i odgovorni građani. Međutim, uvođenje mora biti sustavno i kvalitetno, a da bi se osigurala kvaliteta potrebno je vrednovati i uvažiti stručne komentare za svaku dimenziju građanskog odgoja i obrazovanja. Danas smo poslali komentare za poboljšanje ekološke dimenzije zajedno sa načelnim komentarima za unaprjeđenje procesa uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja.

PRIOPĆENJE -

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.