hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Zadnji "Popravimo zajedno" prije godišnjih odmora

53781894480 f42d0a099f k

Radionica "Popravimo zajedno!" održat će se u petak, 12. srpnja, od 17.00 do 20.00, u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu).

Iskoristite posljednju priliku prije godišnjih odmora da uz pomoć volontera Zelene akcije popravite svoje male kućanske aparate i druge predmete. 

Na radionicu možete donijeti po jedan mali kućanski aparat ili drugi predmet koji je moguće donijeti u rukama, a naši volonteri će ga pokušati popraviti uz vaše sudjelovanje.

Molimo vas da svoj dolazak najavite telefonski na broj 099 2725 224 ili e-mailom na adresu tonfa@zelena-akcija.hr do 11. srpnja u 15.00. Javite nam koji biste predmet htjeli popraviti i o kakvom kvaru/problemu se radi. Tako nam omogućujete da unaprijed pripremimo odgovarajuće dijelove i alate i značajno povećavate izglede da popravak bude uspješan.

Ovakva popravljanja uz druženje - odnosno druženja uz popravljanje (i učenje!) - u mnogim su zemljama poznata i kao Repair Caffe-i. Osim što su zabavna, okupljaju lokalnu zajednicu i promiču društvenu solidarnost, razmjenu znanja, učinkovitu uporabu resursa i cirkularnu ekonomiju, kao odgovor na klimatsku krizu i širu krizu okoliša.

Ovim putem još jednom pozivamo sve zainteresirane za volontiranje na budućim radionicama zajedničkog popravljanja da nam se jave na gore navedene kontakte. Ako mislite da imate znanja i vještine koje vam omogućuju da pomažete drugima, bez obzira jeste li ih stekli obrazovanjem, na poslu ili kao sam svoj majstor_ica, možda možete doprinijeti ovoj inicijativi. Nije važno kojeg ste spola, roda ili dobi (pod uvjetom da ste punoljetni), radite li još ili ste u mirovini.

Spektar vještina koje nam mogu biti od koristi vrlo je širok. Od elektrike, elektronike i mehanike, preko drvodjelstva i popravljanja manjih komada namještaja, do otklanjanja softverskih problema na laptopima i mobilnim uređajima. Želja nam je da radionice "Popravimo zajedno!" postanu redovita aktivnost u sklopu budućeg stalnog centra za ponovnu uporabu Zelene akcije. Javite nam se i vidjet ćemo kako vas možemo uključiti!

___

Radionica "Popravimo zajedno" održava se u sklopu projekta Towards Communities of Reuse Practices, financiranog kroz Erasmus+ program Europske unije.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.