hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Radionica "Svjesna suradnja"

Dizajn bez naslova  16

Zelena akcija / FoE Croatia šalje svoje zaposlenike, aktivistkinje i stalne stručne suradnike na tečajeve mobilnosti u području obrazovanja odraslih. Tečajevi se provode u sklopu projekta Erasmus Akreditacija u razdoblju od 2021. do 2027. godine.

Na tečajevima polaznici uče o temama okolišne i društvene pravde, a kroz praktične vježbe sječu iskustvo koje im pomaže graditi otpornost u aktivizmu. Stečeno znanje koje polaznici vrate u organizaciju služe kako bi se ostvario Erasmus plan koji Zelena akcija provodi. Cilj tog plana je povećati tim za edukaciju, provoditi redovito stručno usavršavanje i prenošenje znanja putem seminara, ljetnih kampova ili treninga za trenere, edukacija koje održavamo na poziv drugih udruga i u sklopu GOOD inicijative.

Nakon sudjelovanja na edukaciji Transformative Pedagogy u sklopu Erasmus+ programa održanoj od 16. do 14. svibnja 2023., Mirjana i Sunčica su osmislile i održale radionicu o svjesnoj suradnji na kojoj su podijelile dio stečenog znanja i iskustva. Radionicu su održale 26. lipnja 2023. godine sa zaposlenicima i aktivistima Zelene akcije.

Cilj vježbi je osvještavanje uloga koje svaka osoba preuzima u timu, jačanje međusobne suradnje, unaprjeđenje komunikacijskih vještina i razumijevanja među članstvom. Facilitatorice su prezentirale Belbin model timskih uloga, dimenzije razlika kroz vizualnu prezentaciju, uobičajene greške u komunikacijskom procesu i rijeku suradnje u kojoj su sudionici vizualno prikazali svoj put suradnje od početaka do danas. Vježbe su bile interaktivne, usmjerene a podizanje svijesti i stvaranje iskustva.

Za kraj su prezentirane tri grupe koje imaju transformacijski karakter, nakon čega je uslijedila rasprava o tome u kojoj fazi ciklusa se grupe trenutno nalaze. Preneseno znanje ostaje u Zelenoj akciji i služi za jačanje kapaciteta edukativnog tima koji redovito provodi razne edukacije u Zelenoj akciji i u drugim organizacijama ili školama. 

 

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.