hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Prijavite se: permakultura u Postaji

Web  37

Okolišni filmski festival Zelene akcije i grupa svježe „diplomiranih“ entuzijasta_kinja za permakulturu pozivaju vas na permakulturnu radionicu 27. travnja u skvotu Postaja.

Vježbat ćemo kako napraviti povišenu vrtnu gredicu i kompostni wc.

Permakultura se često pogrešno tumači kao disciplina koja se bavi samo vrtlarenjem, no ona je ustvari jedan od najboljih alata koje imamo za izgradnju održivih sustava za život u skladu s prirodom. 

Prošle jeseni je jedna četveročlana ekipa polaznika tečaja permakulturnog dizajniranja napravila permakulturni dizajn za zagrebački skvot Postaju. Taj dizajn uključuje permakulturna rješenja koja će doprinijeti životu u skvotu, ali i dati skvotu novu ulogu – ulogu permakulturnog vježbališta u kojem nastaje nova zajednica ljudi zainteresiranih za permakulturu. 

Dosad je održana jedna vrlo uspješna radionica na kojoj su provedeni različiti projekti poput izrade kućica za šišmiše, sadnje šumskog vrta i uspostave zelene nadstrešnice. U ovoj sljedećoj radionici udružujemo se s OFF-om i zajedno vježbamo kako izraditi povišenu gredicu za uzgoj biljaka te kako napraviti kompostni wc, u skladu s načelima permakulture. Prije nego što se bacimo na posao objašnjavamo osnove permakulture, zato ne brini ako nemaš predznanje.

Mjesto i vrijeme održavanja: subota 27.4. od 11 do 16 sati

Molimo zainteresirane da se prijave na mail lorajic@protonmail.com 

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.