hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Predstavljanje projekta JEDRO na UNIC MOOC-u

Web  26

Projektni partner FPZG-a na čelu sa doc. dr. sc Ankom Kekez Koštro predstavio je krajem rujna tematsku mrežu JEDRO na MOOC projektu kojeg organizira Europsko sveučilište postindustrijskih gradova (UNIC). Riječ je o savezu osam sveučilišta koja obrazuju putem istraživanja i participativnih oblika učenja te potiču različite oblike mobilnosti i uključenosti. Jedno od osam sveučilišta je i Sveučilište u Zagrebu, a voditeljica istraživanja na projektu JEDRO Anka Kekez Koštro sudjeluje u projektu UNIC MOOC, koji za cilj ima kreiranje masivnih otvorenih online tečaja (massive open online course – MOOC).

Naime, u modulu UNIC MOOC kolegija održivo urbano upravljanje Kekez Koštro je prikazala pojedine elemente projekta koji su tematski vezani uz održivo urbano upravljanje. Anka je putem studije slučaja Križevaca predstavila koncept suradničkih platformi kao modalitet zajedničkog upravljanja u obnovljivim izvorima energije. Pritom se poslužila nalazima prikupljenima putem provedbe fokus grupa u Križevcima.

Upravo ovaj primjer pokazuje društvenu korisnost projekta, budući da provedene analize i nalazi imaju širu društvenu primjenu. Nadamo se da će svi nalazi na projektu JEDRO biti dobra podloga za daljnje analize različitih aktera iz javnog, privatnog i trećeg, civilnog sektora u Hrvatskoj, ali i šire.

---

Tekst je  objavljen u okviru projekta "JEDRO - Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad" koji sufinancira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda (broj ugovora: UP.04.2.1.06.0033). Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Državnog proračuna RH (15%). Ukupna vrijednost projekta iznosi 469.083,4 eura po fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za 1 euro, a razdoblje provedbe projekta je od 29. listopada 2020. do 29. listopada 2023. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Zelene akcije.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.