hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Predstavljanje alata za liderstvo i aktivno građanstvo (IO2 i ME5)

Img 1274

Nakon istraživanja i mapiranja raznih organizacija koje su sudjelovale u istraživanju o liderskim pokretima, sljedeći korak u kojem su sudjelovali svi članovi i članice projektnog tima bio je prikupljanje postojećih alata i stvaranje baze alata za učenje i prenošenje znanja o liderskim praksama, učenjima, edukativnim materijalima i svemu što nam može pomoći u učenju i širenju prakse liderskog vođenja grupa i pojedinaca.

Ubrzo smo se udružili s već postojećom online knjižnicom „The Commons - Social Change Library“ koja okuplja vodeće svjetske edukatore i organizatore te predstavlja stalno rastući repozitorij već gotovih edukativnih planova i članaka za aktivističko djelovanje. Stoga je i naš projekt doprinio povećanju ovog vrijednog resursa.

13.09.2022. tijekom seminara Klimatopija u okolici Karlovca, održali smo predstavljanje "Alata za liderstvo i aktivno građanstvo" za 30 sudionika, edukatora i predstavnika raznih organizacija civilnog društva i pokreta u Hrvatskoj. 

Nakon predstavljanja istraživanja i alata i teme liderskog organiziranja, sa sudionicima smo održali praktičnu uvodnu radionicu za lakši razgovor i razumijevanje same teme i kako je oni osobno doživljavanju u svojim organizacijama te kako se ona manifestira u pokretima u Hrvatskoj. 

Na kraju smo im predstavili već spomenutu „The Commons - Social Change Library“ online knjižnicu ne samo za više o temi liderskog organiziranja i pokreta, nego i za mnoge druge teme vezane za društvenu, okolišnu i ekonomsku pravdu.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.