hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv: webinar o novim GMO-ima

Img 9944

Pozivamo vas na webinar o novim tehnikama genetskog inženjeringa i patentiranju života. Predavanje će održati dr. Christoph Then iz njemačke organizacije Testbiotech 14. prosinca, s početkom u 18.00 na platformi Zoom.

Otkad je tehnologija CRISP/Cas razvijena 2012. godine, prijavljeni su mnogi patenti na biljke i životinje, a mnogi također uključuju primjene na ljudima.

Ovi patenti daju razloga za zabrinutost jer potiču monopolizaciju genetskih izvora, povećavaju koncentraciju na tržištu sjemena, ugrožavaju slobodu rada tradicionalnih oplemenjivača, stvaraju poticaje koji su u suprotnosti s ciljevima zaštite zdravlja i okoliša, potiču pristranost u stručnim mišljenjima i sukob interesa te stvaraju nove ovisnosti za poljoprivrednike, proizvođače hrane i potrošače.

Izlaganje će biti na engleskom jeziku, uz simultani prijevod na hrvatski. Prijaviti se možete putem kratkog online obrasca do 12. prosinca u ponoć, a poveznica na Zoom bit će poslana svima prijavljenima putem e-maila.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.