hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na predavanje i okrugli stol o pridruživanju EU i sustavu zaštite prirode i bioraznolikosti u Hrvatskoj

Povodom Dana planeta Zemlje pozivamo vas na predavanje i okrugli stol o utjecaju pridruzivanja EU na sustav zaštite prirode i bioraznolikosti u Hrvatskoj

Predavanje naslovljeno Zaštita prirode i bioraznolikosti u Hrvatskoj i Europskoj uniji održat će se na sam Dan planeta Zemlje, u četvrtak 22. travnja, s početkom u 19:00 sati, u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu. Predavačica će biti mr.sc. Jagoda Munić, voditeljica programa zaštite prirode u Zelenoj akciji, koja će iznijeti trendove u zaštiti prirode u Europskoj uniji te što to znači za prirodu i bioraznolikost Hrvatske.

Okrugli stol naslovljen Hoće li članstvo u EU doprinijeti kvaliteti zaštite prirode i bioraznolikosti Hrvatske održat će se dan kasnije, 23. travnja, s početkom u 11:00 sati, također u prostorijama Zelene akcije. Cilj okruglog stola je predstaviti sustav zaštite prirode i bioraznolikosti u Hrvatskoj i Europskoj uniji, koncept ekoloških mreža i njegovu primjenu u praksi, probleme s kojima se susrećemo u zaštiti prirode, te kakvu ulogu u svemu tome mogu igrati udruge za zaštitu okoliša i prirode. Diskusiju će moderirati Irma popović iz Zelene akcije, a uvodničari su:

  • Davor Percan, Delegacija Europske unije u RH
  •  Andreja Markovinović, Ministarstvo kulture
  •  Jasminka Radović, Državni zavod za zaštitu prirode
  •  Patricija Granić, Udruga Sunce iz Splita
  •  Jasmin Sadiković, udruga Zeleni Osijek iz Osijeka
  •  Jagoda Munić, Zelena akcija

I predavanje i okrugli stol otvoreni su za sve zainteresirane.

Predavanje i okrugli stol održavaju se u sklopu projekta "Što članstvo u EU znači za Hrvatski okoliš" kojeg financira Europska unija kroz program IPA INFO 2008.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.