hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Pobjeda! Zaustavljena spalionica otpada na Rebru!

52714764564 abb1553bd9 o

Nakon intenzivne kampanje Građanske inicijative STOP spalionici Rebro i Zelene akcije protiv spalionice na Rebru, možemo proglasiti pobjedu!

Naime, danas je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo Rješenje kojim obustavlja postupak procjene utjecaja na okoliš objekta za gospodarenje zaraznim medicinskim otpadom KBC-a Zagreb, što praktički znači da se zaustavlja postupak izgradnje spalionice.

Kao razlog je navedena neusklađenost s prostorno-planskom dokumentacijom, na što je upozorila Zelena akcije, a potvrdio Grad Zagreb. Zelena akcija i građanska inicijativa ukazali su i na niz drugih problema s ovim projektom koji su bili ignorirani, ali je taj pritisak sigurno doprinio velikoj pobjedi. Ovo je pokazatelj kako  glas građana i građanki itekako ima snagu, unatoč moćnicima koji nastoje progurati štetne projekte nauštrb javnog interesa. 

Sigurni smo da se investitor neće lako pomiriti s ovim porazom, stoga, osnaženi ovom pobjedom, oprezno nastavljamo pratiti situaciju i zagovarati uvođenje održivih rješanja za medicinski otpad!

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.