hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Kampanja “Birajmo bolji EU – naš glas vrijedi”

Web cover

Zelena akcija pokrenula je kampanju „Birajmo bolji EU – naš glas vrijedi“ usmjerenu na izbore za Europski parlament 9. lipnja, s posebnim naglaskom na mlade od 18 do 25 godina. Središnji događaj bit će festival na Bundeku u Zagrebu na kojem će gostovati Ida Prester, Baby Babilon i Goulash Disko.

Na izborima 2019. godine, izlaznost u ovoj dobnoj skupini u Hrvatskoj bila je jedna od najnižih u EU, samo 18 posto, dok je prosjek drugih država bio 42 posto. Zelena akcija je zato odlučila kampanju usmjeriti upravo na mlade, otvoriti prostore za njihovo izražavanje i potaknuti ih da iskoriste svoje biračko pravo na ovim izborima.

Najveći događaj u sklopu ove kampanje bit će „Festival demokracije za gen Z“  koji će se održati u Amfiteatru na Bundeku 18. svibnja od 14.00 do 23.00 sata. Program će se sastoji od kvizova s Idom Prester, koncerta Baby Babilona, nastupa DJ-a Goulash Disko i puno više! U sklopu kampanje, Zelena akcija će objavljivati edukativni sadržaj poput videa za društvene mreže i podcasta. Cilj je informirati mlade, ali i širu javnost, o Europskom parlamentu, koje su mu funkcije, kakav je njegov utjecaj na naš život i zašto je važno da glasamo. Prvi video pogledajte na poveznici.

EU izbori su iznimno važni jer Europski parlament donosi zakonodavstvo koje utječe na naš svakodnevni život, od socijalnih politika, zaposlenja, stanovanja, gospodarstva  do zaštite okoliša i klime, naših prava i drugih tema. Želimo Parlament koji štiti ljude i okoliš, koji će osigurati da Europa predvodi energetsku tranziciju i koji će osigurati smanjenje količine otpada i zagađenja zraka. 

U Europi jačaju konzervativne snage koje zagovaraju upravo suprotno, tj. napuštanje ambicioznih planova za zaštitu klime i okoliša, kao i ljudskih prava. Stoga je iznimno važno da izađemo svi na izbore 9. lipnja, a osobito mladi ljudi kako bismo izabrali zastupnice i zastupnike koji će najbolje štiti naše interese u Europskom parlamentu.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.