hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

GOLFdevastacija – novi napad na Grad

Nakon što je Inicjativa Srđ je naš izračunala koliko je “cijena” jedne rupice na Srđu, i objavila informacije na jumbo plakatima, propagandna mašinerija Golf-razvoja je promptno reagirala, te kroz farsu od konferencije za medije u Zagrebu pojačala pritisak na institucije pozivajući se na antipoduzetničku klimu.

Prema Urbanističkom planu uređenja za Srđ koji je javnost žestoko odbacila na javnoj raspravi početkom rujna 2010. g. na platou Srđa planira se 341 611 m2 izgrađene površine, što je površina 5624 prosječna stana (60m2), odnosno čak 211 stanova po jednoj golf rupici. Veći dio te površine (odnosno 61%) je planiran za 268 vila namjenjenih preprodaji, a koje se mogu i etažirati prema Zakonu o igralištima za golf. Nakon što je Inicjativa Srđ je naš izračunala koliko je “cijena” jedne rupice na Srđu, i objavila informacije na jumbo plakatima, propagandna mašinerija Golf-razvoja je promptno reagirala, te kroz farsu od konferencije za medije u Zagrebu pojačala pritisak na institucije pozivajući se na antipoduzetničku klimu. Smatramo da je da je njihova tiskovna konferencija lov u mutnom i pritisak da ishoduju dozvole dok je Zakon o igralištima za golf još uvijek na snazi kako bi mogli preprodati vile iznad Dubrovnika izgrađenje na poljoprivrednom i šumskom zemljištu. Krajnje je vrijeme da se otimačina zemljšta, voda i šuma prestane nazivati poduzetništvom, a nadasve je drsko ovakav projekt izgradnje i preprodaje vila i apartmana podvaljivati pod turistički projekt izgradnje golf igrališta. Napominjemo da je osoba koja je ustvrdila da je projekt golf terena s vilama na Srđu državni interes trenutno u zatvoru u Austriji, a ovakvi projekti, kao i Zakon o igralištima za golf su samo repovi korupcijske hobotnice zaostali nakon bivšeg Premijera.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.