hr en
  • change the contrast
  • change the font

Uspješno održan regionalni aktivistički kamp "Klimatopija"

52371075726 9f1c4dc4fd o

Zelena akcije je od 10. do 16. rujna održala regionalni aktivistički kamp "Klimatopija" koji je okupio 30-ak mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Ukrajine i Norveške.

Cilj kampa bio je okupiti zainteresirane za klimatsku pravdu i aktivizam te im pružiti mogućnost da u prekrasnom ambijentu imanja Ekodrom, blizu Karlovca, zajedno uče i istražuju što za njih znači klimatska pravda, kako iskoristiti svoje vještine, talente i interese te postati aktivan dio šireg klimatskog pokreta. 

Kamp je služio kao mjesto umrežavanja regionalnog klimatskog pokreta, mjesto za razmjene vještina, ideja i praksi inovativnog klimatskog aktivizma. Program je bio pažljivo raspoređen kako bi kombinacijom teorijskih predavanja, praktičnih radionica, ali prostora za diskusije, zajednički rad te razvijanje budućih strategija omogućio mladima da sa što više informacija i motivacije uđu u svijet klimatskog aktivizma. Osim tima Zelene akcije i Aktivističke grupe, programu je doprinijela i norveška organizacija mladih "Natur og Ungdom" (Priroda i mladi), koja je prenijela svoje znanje o klimatskim promjenama, planiranju kampanja i akcija te koordiniranju aktivističkih grupa. Posjetili su nas čak i predstavnici norveške ambasade u Hrvatskoj! 

U sklopu kampa, iskoristili smo mogućnost daljnjeg umrežavanja i zajednički posjetili Jadranski klimatski kamp, koji se od 14. do 18. rujna održao na Krku i okupio 70-ak ljudi iz Hrvatske i Europe. Sudionici Klimatopije su tako imali priliku proći još radionica i diskusija po želji i pružiti podršku svojim kolegama i kolegicama iz Hrvatske i Europe. 

Cijelu fotogaleriju s kampa možete pogledati OVDJE.

Kamp je organiziran u sklopu projekta JEKA! – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju, koji je podržan sa 149.850,00 EUR-a financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Glavni cilj projekta jest izgraditi dinamični i umreženi klimatski pokret koji će inovativnim metodama javno zagovarati hitni odgovor na klimatsku krizu. Pokret će se sastojati od organizacija civilnog društva (OCD), neformalnih aktivističkih grupa i građana_ki svih dobnih skupina, posebice mladih, kao i pravnika_ca zainteresiranih za pravne aspekte zagovaranja, koji su ujedno i ciljne skupine ovog projekta.

Ova je aktivnost omogućena financijskom podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Sadržaj aktivnosti isključiva je odgovornost Zelene akcije i nužno ne izražava stajalište Nacionalne zaklade.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.