hr en
  • change the contrast
  • change the font

Prijavite se na radionice u sklopu Okolišnog filmskog festivala!

Tumblr inline oolwy1fdes1ujyitm 1280

Četvrti E?! – Okolišni filmski festival održava se od 21. do 23. travnja u Kinu Tuškanac (Tuškanac 1), a ulaz na sve filmove, radionice i rasprave je besplatan i slobodan!

Aktivistička grupa Zelene akcije već četvrtu godinu za redom priprema trodnevno druženje uz bogat filmski program. E?! – Okolišni filmski festival svoje prvo izdanje doživio je 2014. godine te se od tad stvarao uz želju da postane mjesto okupljanja raznolike publike koja želi upoznati ili proširiti znanje o najrazličitijim društvenim i okolišnim temama kroz formu filma. Ove godine se festival dešava i u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje (22.4.).

Više o programu: bit.ly/efest2017

U sklopu festivalskog programa održavaju se i tri praktične radionice, kojima polaznici_e mogu steći praktična znanja za održivi život i kako bi se digla svijest o našoj osobnoj ulozi u očuvanju okoliša.

  • Subota 22.4.

13:00 Radionica recikliranja hrane i kuhanja veganskih obroka “HNO kuha na Okolišnom festivalu”

Povodom Dana planeta Zemlje, u subotu 22. travnja, kolektiv “Hrana, a ne oružje”, u sklopu programa “Četvrtog E?! - Okolišnog filmskog festivala”, organizira radionicu prikupljanja i kuhanja reciklirane hrane.

Radionica počinje u 13 h sastankom na tržnici Dolac (kod kipa “kumice”)  gdje će se prikupljati odbačena hrana, naše namirnice. Prikupljene namirnice odnijet će se u prostor Zelene akcije, Frankopanska 1, gdje u 14 h počinje radionica kuhanja veganskog obroka od recikliranih namirnica. Nakon radionice, hrana će se odvesti HNO kolicima u kino Tuškanac, gdje ćemo posjetiteljima Okolišnog filmskog festivala dijeliti besplatne reciklirane obroke od 18:00 te  ćemo se u 18.30 uključiti u tribinu o bacanju hrane.

Pridružite se radionici kolektiva “Hrana, a ne oružje” i aktivno djelujte na problem potrošačkog sustava u kojem se nepotrebno bacanja hrane događa i usprkos konstantnom rastu siromaštva i gladi.

(Moguće se uključiti u radionicu od 13-13.45 h na Dolcu za prikupljanje ili od 14 h u Zelenoj akciji za kuhanje).

Prijave: https://goo.gl/forms/56QP5gN39ozF6cz82
Facebook događaj: https://web.facebook.com/events/1704496879851255/

  • Nedjelja 23.4.

15:30 Radionica prepoznavanja bilja i kukaca za djecu

Želite naučiti nešto više o biljkama i kukcima koji vas okružuju? Pripremili smo radionicu za djecu osnovnoškolskog uzrasta na kojoj će Vam mladi znanstvenici Marin i Antonija govoriti o biljkama i kukcima koje možete susresti u parkovima. Opremite se udobnom odjećom i dobrom voljom jer poslije toga slijedi natjecanje. Broj polaznika za radionicu je ograničen na 16.

Mjesto radnje: ispred kina Tuškanac.

(zbog mogućnosti lošeg vremena, molimo polaznike_ice da prate email kako bi vas mogli obavijestiti o eventualnom pomicanju ili otkazivanju radionice)

Prijave: https://goo.gl/forms/56QP5gN39ozF6cz82

15:30 Radionica kućnog kompostiranja

Ne znate što s otpadcima hrane u kući, a žao vam ih je baciti? Imate vrt i treba vam kompost? Otpatke hrane možete lako kompostirati i to u vlastitom domu! Za to vam je samo potrebna kanta, mali prostor i dobra volja. Dođite na našu radionicu, gdje ćemo vas naučiti kako se to radi i na što trebate paziti. Bojite se da kompost smrdi? Ne brinite jer uz pravilnu brigu kompost uopće nećete osjetiti, čak i ako ga držite u prostoriji. Biološki otpad ne mora završiti na smetlištu već možete hraniti vaš vrt, tuđi ili neku drugu zelenu površinu!

(zbog mogućnosti lošeg vremena, molimo polaznike_ice da prate email kako bi vas mogli obavijestiti o eventualnom pomicanju radionice u prostorije Zelene akcije, Frankopanska 1)

Prijave: https://goo.gl/forms/56QP5gN39ozF6cz82

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.