hr en
  • change the contrast
  • change the font

Predstavljanje analize o korištenju europskih fondova za poticanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

P1010057

Pozivamo vas na predstavljanje analize „Korištenje europskih strukturnih i investicijskih fondova za financiranje projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije“ koja će se održati u petak 03. veljače u 10:00 sati u Klubu Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2.

Korištenje europskih fondova u ovu svrhu je daleko ispod planiranog, osobito za poticanje obnovljivih izvora energije. Zbog toga je provedena detaljna analiza uspješnosti korištenja sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova koja su na raspolaganju za poticanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u razdoblju od 2014. do 2017. godine. Svrha Analize je poticanje rasprave o mogućim poboljšanjima postojećeg sustava i njegovog okvira, s ciljem povećanja iskorištenja sredstava u razdoblju od 2014. do 2020. godine te bolje pripreme za korištenje sredstava u narednim financijskim razdobljima.

U Analizi se ukazuje na propuste u korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova te na koristi koje bi se mogle ostvariti kada bi se ova sredstva namjenski iskoristila. Također, u analizi se predlažu kratkoročne, srednjoročne i dugoročne mjere koje daju odgovor na uočene manjkavosti te služe kao poticaj korištenju obnovljivih izvora energije i energetskoj učinkovitosti.

Najvažnije elemente Analize predstavit će dr.sc. Maja Božičević Vrhovčak iz DOOR-a, a komentirat će ih Toni Vidan (potpredsjednik stručne skupine za transport, energetiku i infrastrukturu (Section TEN) Europskog gospodarsko socijalnog odbora i voditelj Energetskog programa Zelene akcije) te Bernard Ivčić iz Zelene akcije. Nakon uvodnih izlaganja uslijedit će rasprava.
 

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.