hr en
  • change the contrast
  • change the font

Popravimo zajedno! – zabavna radionica oživljavanja nefunkcionalnih aparata i predmeta

  ville de villeneuve d ascq  6

Nije prvoaprilska šala! Zelena akcija vas poziva na druženje uz popravljanje - u subotu, 1. travnja, od 11:00 do 14:00 u Centru mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1, Zagreb).

Ponesite svoje male kućanske aparate (električne i neelektrične) i druge predmete koje možete donijeti u vlastitim rukama, a naši volonteri će ih - uz vaše sudjelovanje! - nastojati popraviti.

Ovakva popravljanja uz druženje, odnosno druženja uz popravljanje (i učenje!) u mnogim su zemljama poznata i kao Repair Caffee-i, a osim što su zabavna, okupljaju lokalnu zajednicu i promiču društvenu solidarnost, razmjenu znanja, učinkovitu uporabu resursa i takozvanu cirkularnu ekonomiju - kao odgovor na klimatsku krizu i širu krizu okoliša.

Ako smo vas zainteresirali i razmišljate o tome da dođete popraviti neki od svojih predmeta, molimo vas da nam se prije dolaska najavite i javite koji biste predmet htjeli popraviti te o kakvom kvaru/problemu se radi - kako bismo mogli pripremiti odgovarajuće alate i dijelove. Tako znatno povećavamo izglede da popravak bude uspješan. Svatko može donijeti samo jedan predmet koji možete ponijeti u rukama. Javite nam se na broj 099 314 9694 ili e-mail tonfa@zelena-akcija.hr do 31.3.

Na radionicu su dobrodošle i dobrodošli svi: bilo da idete u školu, studirate, radite, trenutno ste nezaposleni ili u mirovini; bez obzira na rod, spol, seksualnu orijentaciju, etnicitet ili nacionalnost ili vaš status u Hrvatskoj - jedini uvjet je vaša zainteresiranost.

Ako ste umirovljeni ili aktivni električar, elektroničar, mehaničarka, stolar, postolarka, krojač... ili ste općenito vješti u radu s rukama i želite drugima volonterski pomoći, javite nam se najkasnije do 29.3. na gore navedene kontakte i vidjet ćemo kako vas uključiti.

Ova pilot radionica zajedničkog popravljanja prva je u organizaciji Zelene akcije, ali vjerojatno neće biti zadnja.

-----

Radionica se organizira u sklopu projekta "Platforma Upgrade i Centar mladih Ribnjak: Gradimo drugačiji kvart" koji vodi organizacija Operacija grad, a partneri na projektu su ustanova Centar mladih Ribnjak i organizacije AKC Attack, Centar za mirovne studije, KURZIV - Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Zelena akcija, Udruga za promicanje kultura Kulturtreger i UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb. Projekt je ostvaren uz financijsku potporu Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku suradnju i civilno društvo. 

Ovaj je događaj dio kampanje Platforme Upgrade pod nazivom "Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu". Rad Platforme možete pratiti ovdje:

______________________

Platforma Upgrade je neformalna mreža organizacija civilnog društva iz različitih sektora djelovanja (ljudskih prava, održivog življenja, ekologije, područja kulture, umjetnosti i mladih) koju koordinira organizacija Operacija grad. Cilj Platforme Upgrade je razvoj i otvaranje Interkulturnog društvenog centra (IDC) koji kroz inovativne i kreativne prakse odgovara na potrebe lokalne zajednice i šireg civilnog društva, ali i na aktualne društvene i kulturne izazove grada Zagreba.

Članice Platforme Upgrade: AKC Attack!, Booksa/Kulturtreger, Centar za mirovne studije, KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse, Kulturpunkt/Kurziv, MaMa/Multimedijalni institut, Močvara/URK, Operacija grad, Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Slobodne veze, UBU - Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, WHW/Galerija Nova, Zelena akcija i ZMAG.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.