hr en
  • change the contrast
  • change the font

Održane nacionalne konzultacije za "Environment Forum"

Fotovoltaici

U Zelenoj akciji su 27. travnja 2011. održane nacionalne konzultacije za Environment Forum na kojima je sudjelovalo 25 predstavnika nevladinih udruga za zaštitu okoliša i drugih relevantnih institucija. Environment Forum je projekt Europske komisije kojim se nevladine udruge za zaštitu okoliša iz Jugoistočne Europe (Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Albanija, Kosovo, Bosna i Hercegovina i Turska) uključuju u dijalog sa Europskom komisijom.

Udruge Europskoj komisiji iznose svoje viđenje okolišnih problema u zemljama Jugoistočne Europe te svoje viđenje procesa prilagodbe zemalja regije okolišnim standardima Europske unije. Europska komisija organizira i regionalni dijalog između vlada i udruga za zaštitu okoliša. Zelena akcija je zajedno sa Udrugom "Franjo Koščec" član Environment Foruma u Hrvatskoj te smo ove nacionalne konzultacije organizirali kako bi prenijeli stavove hrvatskih udruga za zaštitu okoliša na regionalni sastanak sa okolišnim udrugama iz drugih zemalja te sastanak sa regionalnim vladama i Europskom komisijom. Više o Environment Forumu možete naći na www.envforum.eu

Na konzultacijama smo usvojili stavove hrvatskih udruga za zaštitu okoliša u sektoru energije i transporta koji će biti  prezentirani udrugama za zaštiti okoliša iz Jugoistočne Europe na zajedničkom regionalnom sastanku u Crnoj Gori. Nakon nacionalnih konzultacija će se na regionalnoj razini izraditi zajednički stav udruga za zaštitu okoliša iz Jugoistočne Europe o energetici i transportu koji će se zatim komunicirati prema nacionalnim vladama regije i prema institucijama Europske unije.

Nacionalne konzultacije su organizirane u sklopu projekta projekta "Sustainable Use of Renewable Natural Resources" - SURE NARE koji ima za glavni cilj izgraditi kapacitete hrvatskih organizacija civilnog društva u praćenju i zagovaranju javnih politika vezanih uz održivo gospodarenje prirodnim resursima posebice u kontekstu EU pridruženja.

---

Ovu vijest objavljujemo u okviru projekta "Održivo korištenje obnovljivih prirodnih resursa - SURE NaRe" koji financira Europska unija. Za sadržaj vijesti odgovorna je Zelena akcija / Friends of the Earth Croatia i ni u kom slučaju se ne može smatrati stavom Europske unije.

Documents

Transport - Stavovi Zelenog foruma i srodnih udruga za Regionalni sastanak okolišnih nevladinih udruga "Environment Forum" (27.4.2011.)

PDF 73.8 KB

Energetika - Stavovi Zelenog foruma i srodnih udruga za Regionalni sastanak okolišnih nevladinih udruga "Environment Forum" (27.4.2011)

PDF 87.2 KB

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.