hr en
  • change the contrast
  • change the font

Održan 9. Okolišni filmski festival

Img 0074

OFF 2022

Aktivistička grupa Zelene akcije uspješno je odradila deveti po redu Okolišni filmski festival koji se održao od 21. do 23. travnja u Kinu Kinoteka, Dokukinu KIC i Zelenoj akciji.

Ove godine fokus filmskog i popratnog programa imao je zajednički nazivnik: klimatsku krizu i društvene pokrete.

U sklopu festivala, prikazano je ukupno 12 filmova, održane su tri diskusije na temu snage zajedništva te su odrađene dvije radionice za djecu. 

Posebno smo ponosni na to što smo u programu imali dva recentna hrvatska dokumentarna filma: “Nulti krajolik” redatelja Bruna Pavića i “Horizont” redateljice Tanje Delman.

Nadamo se da ćemo iduće godine moći nastaviti tradiciju promocije hrvatskog filma na temu zaštite okoliša.

Ponosni smo i na uspješno odrađen dječji program u sklopu kojeg smo prikazali još jedan hrvatski film, dječji animirani klasik “Čarobnjakov šešir”, koji je Kino Kinoteku napunio našim najmlađima i potaknuo ih na razmišljanje o snazi zajedništva i borbi protiv nepravde.

Uz to,  zahvaljujemo se i voditeljicama radionica za djecu koje su na interaktivan način potaknule djecu na razmišljanje o smanjenju nastanka otpada i značaju vodenih ekosustava.

Također se zahvaljujemo predstavnicama inicijative “Extinction Rebellion Zagreb” koje su, u jeku organizacije drugog klimatskog marša u Hrvatskoj, pronašle vremena za razgovor nakon filma “Buntovnik” i publici približile kontekst klimatskog aktivizma u Hrvatskoj i način djelovanja inicijative.

Posebno velika zahvala i našim cijenjenim gošćama iz “Ekološkog ustanka” iz Srbije, kolegama i kolegicama aktivistkinjama koji su doputovali iz Beograda kako bi nam iz prve ruke predstavili tijek događanja vezanih uz masovnu mobilizaciju ljudi u Srbiji za čist i zdrav okoliš, protiv zagađivača i protiv nedemokratskih procesa vlade Republike Srbije.

Za kraj, još jednom se zahvaljujemo zainteresiranoj publici te se nadamo da vas je sadržaj festivala inspirirao na aktivnije zalaganje za bolju budućnost čovječanstva na našem planetu!

Vidimo se iduće godine na jubilarnom izdanju! 

*Najavljeni umjetnički performans u prirodi morali smo odgoditi zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ali na vrijeme ćemo vas obavijestiti o novom datumu održavanja.

Cijelu fotogaleriju s festivala možete pogledati ovdje.

**Festival je organiziran u sklopu projekta JEKA! – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju. Projekt JEKA! je podržan sa € 149.850,00 EUR-a financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.