hr en
  • change the contrast
  • change the font

Energija iz ugljena – budućnost kakvu ne želimo!

Ugljen ne hvala

Zelena akcija poziva sve zainteresirane građane na predavanje „Energija iz ugljena – budućnost kakvu ne želimo“, koje će se održati u srijedu 21.03. u 18 sati u kinu kluba Palach, Kružna ulica 8, Rijeka. Predavanje će održati Gordana Dragičević, aktivistica Zelene akcije.

Predavanje je priča o ugljenu globalno i Termoelektrani Plomin lokalno.

Ugljen je fosilni energent koji stvara probleme u okolišu tijekom cijelog svog ciklusa, od rudarenja do izgaranja. Predavanje će ponuditi odgovore i ptaknuti raspravu o nizu pitanja. U kakvom su stanju svjetske zalihe i kakva su predviđanja za budućnost, te kakva je dugoročna isplativost ugljena? Kako stoji stvar s emisijama iz elektrana, kako funkcioniraju i koliko su stvarno čiste tehnologije “čistog ugljena” i zašto uopće ugljen u suvremenoj energetici?

Osvrnut ćemo se i na Termoelektranu Plomin – na postojeća dva bloka, te kontroverzni treći – TEP C koji se prema Prostornom planu Istarske Županije ne bi niti smio graditi. Diljem Europe u posljednjih nekoliko godina zaustavljeno je na desetke novih termoelektrana na ugljen. Da li želimo jednu takvu još 50-tak godina trpjeti u neposrednoj blizini i ako ne, što možemo učiniti i koje su alternative?

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.