hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Ulexov trening strateškog planiranja u Erolesu u Španjolskoj

Hrvoje

Zelena akcija / FoE Croatia šalje svoje zaposlenike, aktivistkinje i stalne stručne suradnike na tečajeve mobilnosti u području obrazovanja odraslih. Tečajevi se provode u sklopu projekta Erasmus Akreditacija u razdoblju od 2021. do 2027. godine.

Na tečajevima polaznici uče o temama okolišne i društvene pravde, a kroz praktične vježbe sječu iskustvo koje im pomaže graditi otpornost u aktivizmu. Stečeno znanje koje polaznici vrate u organizaciju služe kako bi se ostvario Erasmus plan koji provodi Zelena akcija. Cilj tog plana je povećati tim za edukaciju, provoditi redovito stručno usavršavanje i prenošenje znanja putem seminara, ljetnih kampova ili treninga za trenere i edukacija koje održavamo na poziv drugih udruga i u sklopu GOOD inicijative.

Od 23.do 30. rujna 2023. Hrvoje Radovanović je sudjelovao na treningu pod nazivom "Strategy”. Ovaj trening doprinosi trećem cilju Erasmus plana usmjerenom na razumijevanje, alate i metodologiju za osmišljavanje i dizajn treninga i edukacija na temu strateških i održivih pristupa, posebno kao potpore u održavanju kontinuiteta aktivnog građanstva. Osim toga, nudi pedagogiju i metodologiju o strategiji i podršci za voditelje kao i za izgradnju potpore građanima u postizanju svojih ciljeva. 

U nastavku možete pročitati Hrvojevo iskustvo.

Od 23. do 30. rujna 2023. sudjelovao sam na Ulexovom treningu strateškog planiranja u Erolesu u Španjolskoj. Trening je pokrio čitav ciklus strateškog planiranja, od definiranja jasne vizije do planiranja konkretnih aktivnosti. Osim upoznavanja s ključnim teorijskim konceptima, na treningu su nam prezentirani i različiti praktični alati koji mogu biti od pomoći u različitim fazama planiranja. Stečena znanja smo odmah imali priliku iskušati u praksi tako da smo, nakon izlaganja svakog teorijskog dijela, u grupama formiranim prema tematskim afinitetima sudionika primjenjivali prezentirane alate na konkretne kampanje i projekte na kojima radimo. Na taj smo način do kraja treninga zapravo proveli prava mala strateška planiranja za čitav niz tema.

Stečena znanja prenijeti ću kolegama u Zelenoj akciji što će, s jedne strane, unaprijediti naše interne procese strateškog planiranja, dok će s druge strane ojačati kapacitete našeg tima za pružanje edukacije o ovakvom tipu aktivnosti drugim organizacijama civilnog društva i ostalim zainteresiranim osobama u Hrvatskoj.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.