hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Trening za trenere Škole održivosti na temu privilegije i opresije

24853234508 5586248384 k

Zelena akcija Vas poziva da nam se u razdoblju od 07. - 10.03.2018., pridružite na Treningu za trenere Škole održivosti na temu privilegije i opresije, a koji se provodiu sklopu EU projekta „School of Sustainability in the European Year of Development 2015 and beyond“. Trening će se održati u Mariji Bistirici.

Na treningu želimo sa sudionicima_ama podijeliti iskustvo rada Zelene akcije u radu sa metodama temeljenim na tzv. popularnom obrazovanju te podijeliti metode rada s mladima koje su se pokazale jako uspješnima iz našeg iskustva. Popularno obrazovanje svoje korijene vuče iz borbe za klasnu, političku i društvenu transformaciju  Latinske Amerike, te se kao metodologija uvelike razlikuje od klasičnih metoda koje nailazimo u našem obrazovnom sustavu. Ono se temelji prvenstveno na principima učenja Paula Freire-a (pedagogija obespravljenih) i metodama koje je osmislio Augusto Boal (teatar potlačenih) te uključuje participativne metode i tzv. head, heart and hands princip, odnosno učenje kroz iskustvo i refleksiju. Cilj ovakvog učenja nije puko reproduciranje tuđeg znanja, nego učenje znanja kao društvenog procesa gdje priznajemo da svi imamo znanje, svijest i sjećanje te da smo dio prirode i da je priroda dio nas. Stoga, možete očekivati mnogo introspektivnih, samim tim i zahtjevnih, ali  i zabavnih vježbi te rada u grupama.

Kroz raznoliku metodologiju popularnog obrazovanja istraživat ćemo raznolik sadržaj. Razgovarat ćemo o temama dominacije i opresije, odnosu globalnog Sjevera i Juga, klimatskoj i društvenoj pravdi, važnosti kritičkog razmišljanja i dijaloga te o okolišnom aktivizmu koji obuhvaća kako ljudska tako i prava prirode.

Ideja treninga je okupiti oko 15 edukatora_ica iz cijele Hrvatske, a koji_e rade prvenstveno s mladima i koji_e su zainteresirani_e za učenje novih metodologiju u kontekstu tema okolišne, društvene i ekonomske pravde te preraspodjele moći ne samo unutar društva nego i unutar nas samih. Također, želimo pružiti prostor za diskusiju, promišljanje i zajednički rad. Stoga, posebno potičemo učitelje_ice i profesore_ice osnovnih i srednjih škola da se prijave.

Ako ste željni i željne naučiti nešto novo i doživjeti nešto drugačije, želite sklopiti nova prijateljstva, biti kreativni i otvoreni prema različitim mišljenjima, pridružite nam se.

Molimo vas da popunite ovu prijavnicu do 27.02.2018. Za više informacija ili eventualna pitanja, slobodno kontaktirajte Aleksandru na aleks@zelena-akcija.hr.

Svi troškovi puta, hrane i smještaja (u dvokrevetnim sobama) od 07. - 10.03.2018. u potpunosti će biti pokriveni od strane organizatora seminara Zelene akcije (troškovi puta bit će pokriveni nakon povratka kući i nakon primitka originalnih računa, odnosno karata).

Ovaj poziv slobodno proslijedite dalje.

Veselimo se Vašem dolasku!

Aleksandra, Sven i Dora – organizacijski tim

Dokumenti

Program ToT Škole održivosti

PDF 150 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.