hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

TE na ugljen - Čestitamo građanima Ploča! Na potezu je Istarska županija!

Ploce

Čestitamo građanima Ploča na izvrsnom odazivu na jučerašnji referendum, pri čemu se preko 90% izašlih izjasnilo protiv izgradnje termoelektrane (TE) na ugljen. Time je poslana snažna poruka investitoru ali i Vladi RH protiv izgradnje ovakvih okolišno i ekonomski štetnih projekata.

U isto vrijeme, IDS koji upravlja Istarskom županijom gotovo pasivno promatra aktivnosti Vlade i HEP-a koji pokušavaju izgraditi TE „Plomin C“. Skupština Istarske županije je na tematskoj sjednici u listopadu 2012. donijela zaključak kojim poziva Vladu RH da u Istri raspiše referendum o ovome projektu. Međutim, Istarska županija ima mogućnost raspisivanja savjetodavnog referenduma, kakav je jučer i održan u Pločama, čime bi se jasno pokazalo žele li građani Istre gradnju TE „Plomin C“. IDS tako nešto uporno odbija, lažno se prikazujući kao oporba ovome projektu te u isto vrijeme građanima Istre i dalje oduzima pravo na demokratsko izjašnjavanje stava o Plominu C.

IDS mora donijeti odluku – jeli im važnija predizborna koalicija sa zagovornicima TE „Plomin C“ SDP-om i HNS-om, ili zdravlje građana? Tj. hoće li raspisati savjetodavni referendum o ovome projektu, ili će zbog stranačkih interesa i dalje stajati po strani?

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.