hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Prosvjed povodom otvorenja centra “Cvjetni” i rampe u Varšavskoj

Javni interes

Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju na prosvjed povodom otvorenja centra “Cvjetni” i rampe u Varšavskoj. Prosvjed će početi u četvrtak 7. travnja u 11 h u Varšavskoj ulici.

Nakon pet godina silovanja procedura i niza nezakonitosti te unatoč 55.000 potpisa i masovnih prosvjeda građana, otvara se centar “Cvjetni” Hoto grupe s ulaznom rampom za privatnu garažu u pješačkoj zoni u Varšavskoj ulici. Krinka za izglasavanje javnog interesa koji je bio nužan za realizaciju projekta “Cvjetni” bile su dvije javne dvorane i prolaz kroz blok do Gundulićeve, no čak se ni to nije ispunilo. Cijeli Zagreb je obmanut jer nema obećanog prolaza kroz blok do Gundulićeve, a javne dvorane Hoto grupa iznajmljuje za komercijalne sadržaje.

Izađimo na prosvjed i pokažimo da se i dalje protivimo devastaciji javnog prostora, otimanju pješačke zone te pogodovanjima i nezakonitostima! Izborimo se da se zaključci Skupštine Grada Zagreba iz veljače 2010. godine (zabrana izgradnje garaža i rampi u centru grada te smanjenje izgrađenosti blokova) ugrade u nadolazeće izmjene GUP-a kako se u Gradu Zagrebu više ne bi mogao ponoviti slučaj poput Cvjetnog i Varšavske!

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.