hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Projekcija filma "Stvarna cijena" i tekstilna instalacija Ivane Stećuk

Film 2

U sklopu “Dana održive mode”, Okolišni filmski festival (OFF) Zelene akcije organizira projekciju filma “Stvarna cijena” koja će se održati 1.12. od 18 do 20 sati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1). Projekciju će pratiti i tekstilna instalacija Ivane Stećuk.

U predblagdanskoj “OFF večeri” ponovno se bavimo temom tekstila, a gledat ćemo film koji je obogatio program našeg 6. Okolišnog filmskog festivala.

Odjeća je sa svakim desetljećem sve jeftinija. Doduše, samo za nas kupce. Stvarnu cijenu plaćaju ljudi koji je proizvode i okoliš koji trpi posljedice njene masovne proizvodnje. Snimljen u 13 zemalja širom svijeta, kako pod glamuroznim svjetlima modnih pista, tako i u najsiromašnijim četvrtima, ovaj dokumentarac redatelja Andrewa Morgana prikazuje mračne ponore iza blještavih kulisa modne industrije i tek djelić očaja koji uzrokuje tzv. „brza moda“. „Stvarna cijena” je film koji će vam otvoriti oči za mnoge nepravde uzrokovane trenutnom svjetskom ekonomskom politikom, kao i našom ovisnošću o potrošnji i kupnji.

Projekciju filma će pratiti instalacija Ivane Stećuk, postavljena u dvorištu Zelene akcije. Instalacija “Tick off” skreće pažnju na temu tekstilnog otpada, a koristi viškove i otpatke od prijašnjih projekata i pretvara ih u nove objekte koji privremeno nastanjuju urbani prostor. Održava se u sklopu projekta "Threading tomorrow" Goethe-Institut Kroatien.

“Dane održive mode” pokrenule su Zelena akcija i prijateljske organizacije, s ciljem da se kroz bogat program promoviraju vrijednosti poput (samo)održivosti, kulture popravaka i ponovne uporabe, aktivno se suprotstavljajući konzumerizmu i kulturi bacanja. 

Cjelokupan program “Dana održive mode” pronađi na webu Zelene akcije, kao i u Facebook događaju.

"Dani održive mode" organizirani su uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj "Dana održive mode" u isključivoj je odgovornosti Zelene akcije i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba."

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.