hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Projekcija filma “Zvijeri južnih divljina”

Dizajn bez naslova  20

Aktivistička grupa Zelene akcije organizira filmske večeri Okolišnog filmskog festivala u sklopu 9. Međunarodne konferencije odrasta i Tjedna odrasta.

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na ljetno izdanje filmske večeri Okolišnog filmskog festivala, koja će se održati u srijedu, 30.8. u Centru mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1) s početkom u 19 sati. Ovom prilikom prikazujemo film “Zvijeri južnih divljina” (Beasts of the Southern wild) redatelja Benha Zeitlina iz 2012. godine. Ulaz na film je besplatan.

Favorit publike i kritike, film je osvojio preko 90 nagrada, donosi nam fantastičnu dramu koja na začudan i maštovit način prikazuje vezu između kćeri i oca u borbi za opstanak u svijetu koji im tone pred očima. Malena protagonistkinja Hushpuppy suočava se sa sve slabijim zdravljem svog oca te ledenjacima koji se tope i preplavljuju njezinu trošnu, izoliranu zajednicu na rubu velegrada, oslobađajući prapovijesna drevna bića. Između teške egzistencije i snova, magije i poplava, zajednici skvotera koje urbana ekspanzija protjeruje sa zemlje, samo ljubav, solidarnost i mašta pomažu sačuvati živote i osjećaj zajedništva. Usred svih kataklizma šestogodišnja Hushpuppy mora naučiti kako se okrenuti hrabrosti i ljubavi te preživjeti, oslanjajući se na mali čamac i pomoć svojih sugrađana.

Film je doživio komercijalni uspjeh, a pohvale kritike išle su ponajviše na račun snovite kinematografije i maestralne izvedbe devetogodišnje Quvenzhané Wallis, koja je postala najmlađa glumica nominirana za nagradu Oscar.

Ovom projekcijom nastavljamo razgovor o temi ekofeminizma, kojom smo obilježili jubilarno 10. izdanje Okolišnog filmskog festivala, a koja je u suštini odrasta, o kojem imamo priliku učiti i dijeliti tijekom 9. međunarodne Degrowth konferencije na kojoj gostujemo. Poslije projekcije zajednički ćemo popričati o dojmovima i osvrnut ćemo se na film prvenstveno iz vizure ekofeminizma i odrasta. Neformalni razgovor će se održati na engleskom jeziku.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.