hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Prijavite se na radionicu samogradnje solarnih kolektora

Img 9718

Radionica samogradnje kolektora za solarnu pripremu tople vode održat će se u našim prostorijama u centru Zagreba, a prijaviti se mogu svi zainteresirani građani i građanke. Radionica je besplatna, rok za prijavu je 22. listopada 2018. godine, a broj sudionika i sudionica je ograničen. Više o svemu pročitajte u nastavku.

Sudionici_e će na radionici naučiti kako mogu sami napraviti kolektor za solarnu pripremu tople vode (kolektor grije vodu, ne proizvodi struju). Iako su za izgradnju kompletnog sustava za solarnu pripremu tople vode (takvog koji se može komotno priključiti na kućnu slavinu) potrebni još neki elementi, izradom solarnih kolektora u samogradnji moguće je ostvariti značajne uštede i naučiti mnogo toga o radu solarnih sustava za pripremu tople vode. Kolektore koji su predmet ove radionice moguće je napraviti uz pomoć relativno lako dostupnih alata, a za njihovu samogradnju nije potrebno posjedovati nikakve posebne tehničke vještine.

Zelena akcija ima više od 10 godina iskustva u provođenju radionica samogradnje kolektora. Kolektori izrađeni na našim radionicamam postavljeni su na više škola i drugih javnih ustanova u Hrvatskoj. Metoda samogradnje solarnih kolektora, koja će biti predstavljena na radionici, opisana je u našem priručniku i video uputama koji su dostupni besplatno.

Radionica samogradnje solarnih kolektora je dvodnevna. Održat će se u petak 26.10. i subotu 27.10.

U petak (26.10.) radionica će početi u 16:30 i trajati do 21:30 sati. U subotu (27.10.) radionica će počiti u 10:00 i trajati do 18:00 sati, s jednosatnom pauzom od 13:00 do 14:00 sati. Radionica će se održati u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu).

Na radionici može sudjelovati najviše 20 sudionika_ica. Da bi se prijavili, potrebno je ispunuti on-line obrazac koju možete pronaći OVDJE. Krajnji rok za prijavu je petak, 22.10., do ponoći. Ukoliko bude previše prijava, selekciju ćemo vršiti na temelju motivacijskog dijela prijavnog obrasca te naše procjene o mogućnostima sudionika da stečeno znanje šire drugima.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste u mogućnosti ispuniti obrazac, nazovite nas na broj 099 314 9694 gdje ćete dobiti daljnje upute ili se s nama dogovoriti kako da na pitanja iz obrasca odgovorite na neki drugi način.

Za sva eventualna dodatna pitanja možete se obratiti na telefon 099 314 9694 ili e-mail: eugen@zelena-akcija.hr

----------------------------------------------------
Radionica se održava u sklopu programa „Centri znanja za društveni razvoj” Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.