hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Predana kaznena prijava protiv odgovornih za uništenje tvornice Kamensko

Radnice Kamenskog danas su uz podršku Prava na grad i Zelene akcije te studenata predale kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv Uprave i Nadzornog odbora te velikih dioničara Kamenskog ne bi li namirile svoje neisplaćene plaće i doprinose te razotkrile sustavno uništavanje tvornice radi unovčenja vrijednih nekretnina. Radnice koje su u rujnu ove godine štrajkale glađu, a zatim i stupile u generalni štrajk prije nego li je tvornica otišla u stečaj, točno u podne ušetale su u zgradu Državnog odvjetništva s prijavom u vidu bijele plahte na kojoj su ručno izvezle imena osoba koje terete za propast tvornice.

Postoji osnovana sumnja da se u posljednjih 5 godina polako preuzimalo poduzeće Kamensko od strane grupe osoba poslovno bliskih Miroslavu Kutli te da se iz Kamenskog preko drugih poduzeća izvlači novac čime se poduzeće guralo u stečaj. Da stvar bude još perverznija vjerojatno će taj novac poslužiti da se kupi zemljište na kojem se tvornica u stečaju nalazi, a na toj vrijednoj lokaciji će građevinske tvrtke iz istog Kutlinog kruga graditi opet nekakav shopping centar sa luksuznim stanovima. Na taj zaključak navode i promjene GUP-a Grada Zagreba koje se događaju 2006. godine i gdje parcela Kamenskog iz komercijalne namjene postaje mješovita namjena čime se na toj lokaciji omogućuje gradnja stanova.

Pogledajte galeriju slika s akcije.

Akciju radnica Kamenskog podržali su i studenti Filozofskog fakulteta. Pismo podrške Plenuma Filozofskog fakulteta možete pronaći ovdje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.