hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Pozivamo vas na radionice samogradnje kućnih kompostera i solarnih kolektora za toplu vodu!

A42

Od 10.1. do 12.1. u Zelenoj akciji održat će se radionica samogradnje kućnih kompostera i radionica samogradnje solarnih kolektora. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave. Radionice su besplatne!

  • Radionica samogradnje kućnih kompostera održat će se u petak, 10. siječnja, od 18:00 do 21:00 sati.
  • Dvodnevna radionica samogradnje kolektora za solarnu pripremu tople vode održavat će se u subotu i nedjelju, 11. i 12. siječnja od 10:00 do 18:00. Obje radionice održavaju se u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu.

Svakoj od radionica moći će prisustvovati maksimalno 20 sudionika. Rok za prijavu na radionice samogradnje kućnih kompostera je srijeda, 8. siječnja, do ponoći. Rok za prijavu na radionicu samogradnje solarnih kolektora za pripremu tople vode je četvrtak, 9 siječnja, do ponoći. Da bi se prijavili na neku od radionica potrebno je ispuniti vrlo kratki web-obrazac kojeg možete pronaći ovdje. Ukoliko netko nije u mogućnosti ispuniti elektronski obrazac može se prijaviti i telefonski, na broj 099 314 9694, također unutar gore navedenih rokova.

Više o radionici samogradnje kućnih kompostera
Na ovoj četverosatnoj radionici sudionici će naučiti kako da sami naprave manji vrtni, odnosno balkonski komposter za kompostiranje organskog otpada iz kućanstva. Riječ je o vrlo jednostavnom i jeftinom komposteru kojeg svatko može napraviti uz pomoć lako dostupnih alata, a cijena materijala za njegovu gradnju ne prelazi 200 kuna. Na ovoj radionici svaki od sudionika će imati priliku sam izraditi komposter koji će po završetku radionice moći ponijeti sa sobom. Voditeljica radionice je Cvijeta Bišćević, permakulturna aktivistica, sudionica više inicijativa vezanih uz urbano vrtlarstvo i članica udruge Zelena mreža aktivističkih grupa. Radionica je besplatna!

Više o radionici samogradnje solarnih kolektora za toplu vodu
Na ovoj dvodnevnoj radionici sudionici će naučiti kako da sami naprave kolektor za solarnu pripremu tople vode (kolektor grije vodu, ne proizvodi struju). Iako su za izgradnju kompletnog sustava za solarnu pripremu tople vode (takvog koji se može komotno priključiti na kućnu slavinu) potrebni još neki elementi, izradom solarnih kolektora u samogradnji moguće je ostvariti vrlo velike uštede. Kolektore koji su predmet ove radionice moguće je napraviti uz pomoć relativno lako dostupnih alata, a za njihovu samogradnju nije potrebno posjedovati nikakve posebne tehničke vještine. Voditelj radionice je Bruno Motik iz Zelene Mreže aktivističkih grupa, dugogodišnji popularizator različitih tehnologija za uradi-sam održivost. Radionica je besplatna!

------
Radionice se održavaju uz financijsku  potporu Europske unije  i njemačke Savezne Zaklade za okoliš (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU).
------

Za sva dodatna pitanja:
Eugen Vuković; eugen@zelena-akcija.hr; 099 314 9693
 

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.