hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na završnu konferenciju projekta 'Partneri za prirodu'

Cam01350

Pozivamo vas da se prijavite na završnu konferenciju projekta „Partneri za prirodu“ koja će se zbog epidemiološke situacije održati online 26.2.2021., s početkom u 10:30. Projekt je financiran putem Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Na konferenciji će biti predstavljeni glavni rezultati projekta, uključujući i dvije projektne publikacije. Jedna se publikacija bavi participativnim modelima upravljanja zaštićenim područjima, s posebnim naglaskom na švicarski model regionalnih parkova prirode, dok se druga bavi temom gospodarenja otpadom u zaštićenim područjima. Obje publikacije uključuju i popis preporuka za poboljšavanje trenutne prakse. Na konferenciji će također biti predstavljeni i rezultati ankete koja je u razdoblju od studenog 2020. do veljače 2021. provedena među javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u RH na temu uključivanja dionika u upravljanje zaštićenim područjima.

Detaljan dnevni red s linkom na platformu Zoom (ili neku drugu) i uputama za spajanje bit će poslan naknadno prijavljenima, a predviđeno trajanje konferencije je oko 3 sata.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji, molimo vas da se prijavite najkasnije do 24.2.2021. popunjavanjem prijavnice koja se nalazi ovdje.

Glavni cilj projekta je izgraditi kapacitete organizacija civilnog društva i javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Hrvatskoj, kroz suradnju i partnerstvo sa švicarskim organizacijama civilnog društva i javnim institucijama, na način koji osigurava održivi socio-ekonomski razvoj lokalnih zajednica.

Partneri na projektu su Zelena akcija, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Javna ustanova park prirode Lastovsko otočje, Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode te švicarska nevladina organizacija Pro Natura / Friends of the Earth Švicarska.

**Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u sklopu projektnih aktivnosti i pratećih publikacija isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.