hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Popravite svoje aparate uz pomoć volontera na radionici "Popravimo zajedno!"

Web  11

Zelena akcija vas poziva na još jednu akciju oživljavanja nefunkcionalnih malih kućanskih aparata i predmeta. Radionica pod nazivom "Popravimo zajedno!" održat će se u petak, 22. ožujka, od 17.00 do 20.00 sati u Zelenoj akciji, Frankopanska 1 (u dvorištu) Zagreb.

Na radionice "Popravimo zajedno!" svatko može donijeti po jedan mali kućanski aparat ili drugi predmet koji je moguće donijeti u rukama, a naši volonteri će ga pokušati popraviti uz vaše sudjelovanje.

Ovakva popravljanja uz druženje, odnosno druženja uz popravljanje (i učenje!), kakva prakticiramo na radionicama "Popravimo zajedno!", u mnogim su zemljama poznata i kao Repair Caffe-i. Osim što su zabavna, okupljaju lokalnu zajednicu i promiču društvenu solidarnost, razmjenu znanja, učinkovitu uporabu resursa i cirkularnu ekonomiju, kao odgovor na klimatsku krizu i širu krizu okoliša.

Molimo vas da svoj dolazak najavite telefonski na broj 099 314 9694 ili e-mailom na adresu tonfa@zelena-akcija.hr do 21.3. u ponoć. Javite nam koji biste predmet htjeli popraviti i o kakvom kvaru/problemu se radi. Tako nam omogućujete da unaprijed pripremimo odgovarajuće dijelove i alate i značajno povećavate izglede da popravak bude uspješan.

Ovim putem još jednom pozivamo i sve one zainteresirane za volontiranje na budućim radionicama zajedničkog popravljanja da nam se jave na gore navedene kontakte. Ako mislite da imate znanja i vještine koje vam omogućuju da pomažete drugima, bez obzira jeste li ih stekle_i obrazovanjem, na poslu na kojem radite ili ste radile ili kao sam svoj majstor, odnosno majstorica, možda možete doprinijeti ovoj inicijativi. Nije važno kojeg ste spola ili dobi (pod uvjetom da ste punoljetni), radite li još ili ste u mirovini.

Spektar vještina koje nam mogu biti od koristi vrlo je širok. Od elektrike, elektronike i mehanike, preko drvodjelstva i popravljanja manjih komada namještaja, do otklanjanja softverskih problema na laptopima i mobilnim uređajima.  Želja nam je da radionice Popravimo zajedno! postanu redovita aktivnost u sklopu budućeg stalnog centra za ponovnu uporabu Zelene akcije. Javite nam se i vidjet ćemo kako vas možemo uključiti!

 

Radionica Popravimo zajedno održava se u sklopu projekta Towards Communities of Reuse Practices, financiranog kroz Erasmus+ program Europske unije

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.