hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Osnovano Suradničko vijeće značajnog krajobraza Gajna

Dscn0095 620x465

20. srpnja na Gajni je osnovano Suradničko vijeće značajnog krajobraza Gajna u sklopu projekta Sava kultura-NATURA. Ovo suradničko vijeće je prvo tijelo toga tipa osnovano u Brodsko-posavskoj županiji te jedno od rijetkih u Hrvatskoj.

Tek nekoliko zaštićenih područja u Republici Hrvatskoj ima osnovana takva savjetodavna i participativna tijela. Prvo takvo u Brodsko-posavskoj županiji vezano je uz značajni krajobraz Gajnu kao uspješan primjer dugogodišnje suradnje civilnog i javnog sektora na tom području, a osnivač mu je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Brodsko-posavske županije – Natura Slavonica. U cilju pomirenja različitih potreba i interesa korisnika Gajne, zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti, očuvanja tradicije te održivih gospodarskih i rekreativnih djelatnosti suradničko vijeće djeluje kao platforma za komunikaciju pravnih i fizičkih osoba čije je djelovanje vezano za Gajnu. Visoki odaziv institucija i pojedinaca te živa i konstruktivna rasprava pokazali su kako zaista postoji potreba za ovakvim forumima i pružili dobru osnovu za daljnje sastanke i rad vijeća.

Više:
http://www.radioslavonija.hr/2015/07/21/osnovano-suradnicko-vijece-znacajnog-krajobraza-gajna/

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.