hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Održana radionica jačanja kapaciteta na temama reuse i repair

Jučer se u Zagrebu održala radionica jačanja kapaciteta na temama reuse i repair, na kojoj je bilo prisutno 16 organizacija iz 5 europskih zemalja.

Na radionici jačanja kapaciteta okupile su se partnerske organizacije projekta Communities go circular iz Slovenije (Ekologi brez meja, KNOF - Zavod za kreativni razvoj), Italije (ZeroWaste Italy) i Hrvatske (Zelena akcija, Zelena Istra).  Osim njih, prisutni su bili i predstavnici projekta (kojeg vodi Zelena akcija) Towards communities of Reuse practices iz Grčke (ECOREC) i Srbije (Volonterski centar Vojvodine).

Također, prisutno je bilo još devet organizacija iz RH koje se bave ili se planiraju baviti ovom važnom temom (Greenpeace Hrvatska, Eko Zadar, Zeleni Osijek, Eko Krka Knin, Argonauta, Vestigium, Krugovi, UZNMK H-alter, Radiona).

Organizacije su na radionici razmijenile iskustva vezana za rad na temama ponovne uporabe i smanjenja nastanka otpada, prokomentirale legislativni okvir u EU i RH, identificirale potencijalne druge partnere te isplanirale buduću suradnju. 

Ova je radionica uvodna aktivnost u projektu Communities go circular te će stečena znanja i iskustva projektnim partnerima svakako pomoći u uspješnoj provedbi sljedećih projektnih aktivnosti, a prisutnim organizacijama iz RH u daljnjem radu i umrežavanju na ovim važnim temama.

Više o projektu Communities go circular pročitajte ovdje.

Fotografije s radionice pogledajte ovdje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.