hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Nevjerojatna lakoća muljanja gradonačelnika Bandića i Ministarstva okoliša!

Kalun 2

Zelena akcija izražava ogorčenost potezima gradonačelnika Bandića i Ministarstva okoliša koji su dogovorili prevoženje i spaljivanje otpadnog mulja iz Pročistača otpadnih voda Zagreba u tvornici vapna u Drnišu, protivno volji građana_ki i gradskih vlasti u Drnišu te s vrlo vjerojatnim velikim posljedicama po okoliš i zdravlje.

Iz medija saznajemo da su gradonačelnik bandić i Ministarstvo zaštite okoliša dogovorili i omogućili spaljivanje otpadnog mulja u tvornici GIRK Kalun u Drnišu. Grad Drniš na to je podigao tužbu na Upravnom sudu koja je odbijena, čime je omogućena neprihvatljiva realizacija spaljivanja mulja u tvornici u Drnišu. Više detalja o tome možete pročitati u članku na portalu Tris.com.hr

"Zapanjujuća je lakoća kojom Ministarstvo izdaje dozvole za štetno spaljivanje otpadnog mulja čime ne poštuje Zakonom propisanu hijerarhiju te omogućuje lokalnim šerifima poput gradonačelnika Bandića i tvrtkama kojima je cilj jedino profit da se poigravaju sa javnim interesom i zaštitom okoliša do čega im je stalo kao do lanjskog snijega.", poručio je Marko Košak, voditelj Programa Gospodarenje otpadom iz Zelene akcije.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.