hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Mala škola odrižvosti 2017.

Zelena akcija je u sklopu EU projekta School of Sustainability, od 26.–29.10.2017. u prekrasnom okruženju NP Plitvička jezera, uspješno organizirala drugi po redu seminar pod nazivom Mala škola održivosti.

Na seminaru nam se pridružilo 25 mladih iz cijele Hrvatske te smo kroz ta četiri dana učili ne samo o okolišnoj nego i o društvenoj i ekonomskoj pravdi te odnosima moći koji su posebice vidljivi u odnosu globalnog „bogatog“ sjevera i globalnog „siromašnog“ juga.

Sudionici su imali prilike upoznati druge i sami sebe kroz niz introspektivnih vježbi, igara i predavanja koje su kao metode imale cilj pokazati kako djeluju participativne metode kroz tzv. Glava, srce i ruke princip, odnosno učenje kroz iskustvo i refleksiju. Smatramo da je cilj ovakvog učenja, gdje učenje nije puko reproduciranje znanja nego učenje znanja, postignut i to nam daje polet da se nastavimo baviti i razvijati metodologiju popularnog obrazovanja kako bi lakše razgovarali o temama opresije i dominacije, odnosu globalnog Sjevera i Juga, klimatskoj i društvenoj pravdi, važnosti kritičkog razmišljanja i dijaloga te o okolišnom aktivizmu koji obuhvaća kako ljudska tako i prava prirode.

Da ne ispadne da hvalimo sami sebe, na sljedećoj poveznici prenosimo iskustvo jednog od naših polaznika. Hvala Dinko :)

http://www.turbina-promjena.hr/index.php/9-vijesti/201-sudjelovanje-na-seminaru-mala-skola-odrzivosti

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.