hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Iskustvo s treninga: Oblikovanje priča, narativa i kluturne kompetencije

Cover web  13

Od 9. do 16. prosinca 2023., Nastja i Tim sudjelovali su na treningu pod nazivom "Framing, Narrative and Cultural Competences". Ovaj trening pridonio je prvom cilju Erasmus plana, fokusirajući se na pedagogiju i metodologiju rada s manjinskim i manje privilegiranim grupama kako bi se smanjio rizik njihovog isključivanja iz društva ili obrazovnog sustava.

Na tečajevima o okolišnoj i društvenoj pravdi, polaznici stječu praktično iskustvo koje im pomaže izgraditi otpornost u aktivizmu. Stečeno znanje koristi se za ostvarivanje ciljeva Erasmus plana kojeg provodi Zelena akcija, fokusirajući se na povećanje kapaciteta tima za edukaciju, stručno usavršavanje i prijenos znanja putem seminara, ljetnih kampova i treninga za trenere, kako u sklopu svoje organizacije, tako i u suradnji s drugim udrugama.

Kroz trening, Nastja i Tim razvijali su svoje znanje i vještine potrebne za kvalitetan metodološki i kurikularni pristup u radu s manje privilegiranim grupama.

Nastja je podijelila svoje iskustvo sudjelovanja na treningu:

Nakon dugog putovanja Flixbusom, stigli smo u Eroles u Kataloniji, gdje smo tijekom treninga naučili mnogo novih alata koji omogućavaju jasniju, bolju i inkluzivniju komunikaciju. Posebno nas je fascinirala povezanost između vrijednosti, komunikacije i svih aspekata metafora, te smo usvojili "framing mindset" koji nam pomaže analizirati komunikacijske poruke u svakodnevnom životu.

Unatoč brojnim novim spoznajama, iskustvo s nedostatkom vode u Erolesu podsjetilo nas je na privilegiju koju imamo u Zagrebu te na važnost borbe za pravednu raspodjelu resursa. Upoznavanje i povezivanje s ljudima iz cijele Europe pružilo nam je inspiraciju i nadu za buduće akcije zaštite planeta i njegovih stanovnika.

S novim znanjem, idejama i prijateljstvima, Nastja i Tim su se 16. prosinca vratili kući, umorni, ali ispunjeni inspiracijom i spremnošću za daljnje aktivnosti.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.